Stylesheet

Voor het laatst gewijzigd op: 05-12-2020

Geschiedenis

Als hobby ontworp ik webpagina's.
Mijn eerste web-site was een 21 daagse reisverslag door Indonesië. Een jaar later had ik een web-site gemaakt aan de hand van een bestaande web-site. Na een hoop commentaar van de nieuwsgroep alt.html.critique, had ik de site verandert zonder javascript. Na aanleiding van een aantal suggesties vanuit de nieuwsgroep veranderde de web-site, zodat het nu alleen uit html, css en hier en daar een paar php functies bestond. Vervolgens was ik overgestapt naar een goedkopere web-hosting, die php scripts ondersteunde. Zo was de semiconductors site onstaan. Nadat de semiconductors site klaar was, begon ik met een 29 daagse reisverslag door Australië. Deze web-site bestond uit kleine plaatjes (thumbnails), css en uiteraard html. Vervolgens had ik voor mijn moeder een web-site gemaakt met diverse schilder kunstwerkjes. De site bestond uit frames. De menu knopjes was in mozilla browsers ovaal, in IE en Opera waren de knopjes rechthoekig. Om de ovale knopjes te krijgen had ik "-moz-border-radius: 1em;" in de style sheet staan.

Style sheet

Tijdens het ontwerpen van deze web-site, kwam ik tot de ontdekking dat er verschillen zijn in interpetatie van style sheet in Linux/Mandrake 9.2 en Windows 2000 Prof.
Om de tekst "in vorm van een kaartje" in het menu goed te krijgen (tekst niet te laten kantelen), heb ik de breedte, van de niet georderde lijst, 13em gebruikt.